Välkommen till Mollan, Beccas och min blogg!

Var snäll och respektera att allt innehåll tillhör oss
Här kan du läsa om vår vardag och lydnadsträningen!
Lämna gärna en hälsning eller kommentar.
Positiva tankar skapar positiva känslor!

måndag 7 juni 2010

Ursand var underbart!!



Akitaträffen i helgen var underbar. Tyvärr hade varken jag eller Johanna kamera med oss, så bilderna här har jag lånat från campingens hemsida. På lördagen var det lydnadstävling klass 1 och lydnad prova på. I prova gick Johanna med Kia som gjorde en utmärkt insats trots att det var länge sen hon tränade lydnad, det har ju mest varit agility på sistone för henne. I den riktiga tävlingen startade hon med Leon, och jag kan bara WOW så bra dom var!!! Leon var pigg och intresserad, hade superfokus på Johanna och gjorde alla momenten kanonbra. Så nu kan Johanna titulera sig klubbmästare i lydnad. Grattis tjejen!!! Som du har jobbat länge med Leon för detta... för er som inte känner till Akita kan jag ju bara säga att det definitivt krävs tålamod för att uppnå det Johanna gjort nu!!!



På lördagskvällen var det en trevlig middag på restaurangen. Sen sov vi och fyra hundar i en jätteliten stuga med sjukt obekväma madrasser. Jag hade dessutom två blöta, grusiga hundar i sängen... hehe.. Kan ju också konstatera att sovsäck inte är en hit, man kan ju liksom inte breda ut sig i den! På morgonen var allt syret slut plus att nån av hundarna legat och småfisit hela natten...



På söndagen ställde Johanna ut Kia i öppen klass. Hon fick ett cert (eller vad det nu heter, är ju ingen utställningsmännska) och gick vidare. Kia slutade på 5.e plats till slut. Domaren som var från norge gillade Kia men tyckte att hon var lite rultig. Annars fick Kia väldigt fin kritik. Det roliga var att hon inte var rädd för domaren och sprang jättefint i ringen. Johanna gjorde ett superbra jobb med att visa henne!!

Mina hundar fick mest bada och leka. Men båda var jätteduktiga med att ligga lugnt och vänta när det krävdes. Det blev en mycket bra miljöträning för Becca. Är så stolt över dom! Härligt att båda fullständigt struntar i andra hundar och inte låter sig provoceras!

Okej... hörde precis ett konstigt ljud nere i hallen... sprang ner... Becca har rivit loss tapeten från väggen. GGGGRRRRRRRR jäkla hund. detta hände på 3 sekunder, skiiiiit!

Positiva tankar skapar positiva känslor! (men det lagar ingen tapet.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack igen för en jätte trevlig helg... Kram vi hörs i veckan kanske ta en spring runda??
:) J